Δωρεάν μεταφορικά σε όλα τα πατίνια! Διεθνείς & Ασφαλείς Αποστολές

7 εκπληκτικοί τρόποι με τους οποίους το Scooter, μπορεί να συμβάλει στην καλύτερη υγεία και σωματική ευεξία

7 εκπληκτικοί τρόποι με τους οποίους το Scooter, μπορεί να συμβάλει στην καλύτερη υγεία και σωματική ευεξία-image

Ένας όχι και τόσο δραστήριος τρόπος ζωής είναι ο λόγος που έχουμε εκείνες τις συνδρομές στο γυμναστήριο και δεν πατάμε ποτέ, ταλαιπωρούμαστε με "5ήμερης θαυματουργές δίαιτες" - αλλά όπως λένε πάντα οι ειδικοί, ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσετε την υγεία, την ευεξία και τη φυσική σας κατάσταση είναι να κάνετε την καθημερινότητά σας πιο δραστήρια.


Μια πιλοτική μελέτη του Πανεπιστημίου του Μπράιτον αποκάλυψε τις μεγάλες δυνατότητες του σκούτερ για την έναρξη ενός ενεργού τρόπου ζωής. Διαπιστώθηκε ότι ένα γυμνασμένο άτομο που κάνει σκούτερ για 30 λεπτά με ταχύτητα 7,4 χλμ/ώρα, έχει μέσο καρδιακό ρυθμό 115-120σφιγμούς το λεπτό και θα έκαιγε περίπου 150 θερμίδες που αντιστοιχεί σε μια κρέμα σοκολάτα από αυγό, που όμως δεν σημαίνει ότι σας συνιστούσαμε ένα τέτοιο πρωινό γεύμα!


Πως μπορείτε όμως να συνδυάσετε την ευχάριστη μετακίνηση με scooter και την έναρξη ενός πιο ενεργού τρόπου ζωής; Με την συμβουλή ειδικών στην ευεξία και στην γυμναστική, σας έχουμε κάποιες προτάσεις που μπορούν να κάνουν την ζωή σας πιο δραστήρια και ευχάριστη:


Σκούτερ για την μείωση του λίπους


Προφανώς το να κάνετε σκούτερ είναι μια μορφή άσκησης και καίτε θερμίδες χρησιμοποιώντας το. Εδώ υπάρχει ένα επιπλέον ενδιαφέρον στοιχείο.


'Το σκούτερ είναι μια γυμναστική χαμηλού αντίκτυπου και χαμηλής έντασης, οπότε ο καρδιακός σας ρυθμός συνήθως παραμένει στο 60-70%, όπου και καίτε λίγο λίπος μόνο για καύσιμο. Ωστόσο, η συνολική καύση των θερμίδων είναι μια από τις κύριες παραμέτρους σταθερής απώλειας βάρους, οπότε αρπάξτε κάθε ευκαιρία που μπορείτε για να κάψετε μερικές επιπλέον θερμίδες κάνοντας σκούτερ με πιο ξεκούραστο και ευχάριστο τρόπο ενώ μετακινήστε πιο εύκολα και γρήγορα στον προορισμό σας', λένε οι ειδικοί.


Απολαύστε ένα πιο υγιεινό μεσημεριανό γεύμα

Η μετακίνηση με σκούτερ είναι ένα από τα πιο απελευθερωτικά πράγματα για τις καθημερινές σας μετακινήσεις, έτσι δεν χρειάζεται πολύς κόπος και δεν καταλήγετε ιδρωμένοι, όπως όλοι οι ποδηλάτες, γεγονός που σας επιτρέπει να περιπλανηθείτε πιο μακριά, για την αγορά του μεσημεριανού σας γεύματος και σας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξετε πιο υγιεινά γεύματα.


'Με την ήπια δραστηριότητα του σκούτερ, το πεπτικό σας σύστημα προετοιμάζεται για να αφομοιώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα θρεπτικά συστατικά που προσλαμβάνετε, δίνοντάς σας περισσότερη ενέργεια καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας” , όπως επισημαίνουν οι ειδικοί. Mελέτες έχουν δείξει ότι η ήπια άσκηση, μετά το γεύμα μπορεί να ενισχύσει την υγεία της καρδιάς σας.



Κάψτε λίπος, όχι ενέργεια


Ένα τέχνασμα που χρησιμοποιούν οι ειδικοί της άσκησης για να γυμνάσουν τον μεταβολισμό του σώματος που καίει λίπος είναι να κάνετε ασκήσεις χαμηλής έντασης, σε συνδυασμό χαμηλών λιπαρών σε μια καλή διατροφή.


'Αν κάνετε μια σύντομη, μέγιστης διάρκειας 30 λεπτών άσκηση, όπως μια καθημερινή μετακίνηση προς τη δουλειά, τότε το σώμα σας θα κάψει ενδεχομένως το αποθηκευμένο λίπος για καύσιμο αντί να βασίζεται στην ενέργεια που είναι αποθηκευμένη στους μυς σας'.


Η αποθεραπεία γίνετε παιχνιδάκι


Αν κάνετε ήδη ένα πρόγραμμα προπόνησης, τότε θα ξέρετε ότι οι Personal Trainers, συνιστούν να κάνετε ασκήσεις χαμηλής έντασης ή αποκατάστασης για να βοηθήσετε τους μυς και γενικά το σύστημα σας να προσαρμοστεί.


'Το scooter μπορεί να προσφέρει μια ιδανική άσκηση cross-training αποκατάστασης, επειδή είναι χαμηλού αντίκτυπου και δεν θα ασκήσει πρόσθετη πίεση στους κουρασμένους από το τρέξιμο μύες και θα αποκαταστήσει τους μυς σας'.


Επίσης, προάγει τη ροή του αίματος και την παροχή θρεπτικών συστατικών, όπως επίσης βοηθά στην αποθεραπεία μετά την άσκηση, βοηθώντας το σώμα σας να ανακάμψει από μια σκληρή προπόνηση'.


Συνδυάστε το Scooter με την καθημερινή σας γυμναστική


Όταν πρέπει να γυμναστείτε στο γυμναστήριο ή να τρέξετε στο πάρκο, σημαίνει ότι πρέπει να πάτε εκεί το συντομότερο δυνατό με αυτοκίνητο ή με μετρό. Όμως, συνυπολογίστε την κυκλοφοριακή συμφόρηση και το scooter μπορεί να είναι εξίσου γρήγορο με οποιοδήποτε από τα άλλα, ενώ συνδυάζεται με την προπόνησή σας σαν προθέρμανση για ηπιότερη καταπόνηση των μυών, όπως επίσης θα ενισχύσει την καύση των θερμίδων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την μετακίνηση με scooter ως μέρος της προθέρμανσής σας - θα προετοιμάσει το σύστημα του κυκλοφορικού σας συστήματος, θα ζεστάνει τους μυς σας χωρίς να τους καταπονήσει υπερβολικά και θα ανεβάσει τα επίπεδα ενέργειάς σας έτοιμα για μια καλή προπόνηση.


Κάνετε σκούτερ για να αποφύγετε τις γκρίνιες και άλλα χειρότερα


Είναι τόσο αποθαρρυντικό όταν ξεκινάς μια νέα ρουτίνα άσκησης μόνο και μόνο για να τραυματιστείς και να πρέπει να μείνεις σε αδράνεια για αρκετό χρονικό διάστημα - ευτυχώς η τακτική του να κάνεις σκούτερ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο μελλοντικού τραυματισμού σας. "Επειδή το να κάνεις scooter συνδυάζει μια μονόπλευρη στατική λαβή με κίνηση, απαιτεί ισορροπία - αυτό επιστρατεύει τον κορμό σας και ενισχύει τους σταθεροποιητικούς μύες στις αρθρώσεις σας – γι’ αυτόν τον λόγο, πρέπει να κάνετε scooter και από τις δύο πλευρές για ομοιόμορφη εξάσκηση".


Αυξήστε τα οφέλη της άσκησης με scooter


Αν είστε ήδη οπαδός του σκούτερ, πιθανότατα έχετε σχεδιάσει τις διαδρομές σας για να έχετε την πιο επίπεδη και εύκολη διαδρομή. Όμως αυτό είναι ένα κόλπο που χάνετε από την γυμναστική σας. 'Το να ανεβαίνεις με σκούτερ μια ανηφόρα με μικρή κλίση είναι σαν να ρυθμίζεις τη γωνία σε έναν διάδρομο. Αν θέλετε να αυξήσετε τα οφέλη της φυσικής σας κατάστασης και να αυξήσετε την καύση θερμίδων από το scooter, είναι μια πολύ καλή άσκηση που θα σας ωφελήσει πραγματικά".