Δωρεάν μεταφορικά σε όλα τα πατίνια! Διεθνείς & Ασφαλείς Αποστολές

5 λόγοι ένα σκούτερ θα βελτιώσει την ευημερία του παιδιού σας, αλλά και την δική σας.

5 λόγοι ένα σκούτερ θα βελτιώσει την ευημερία του παιδιού σας, αλλά και την δική σας.-image

Γνωρίζατε ότι το μικρό σας παιδί θα πρέπει τουλάχιστον τρεις ώρες την ημέρα να κάνει κάποιου είδους σωματικής δραστηριότητας;

Από τη στιγμή που μπορούν να περπατήσουν, οι γιατροί συνιστούν να μειώσουμε τον χρόνο που τα παιδιά περνούν καθιστά και να επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη των φυσικών τους ικανοτήτων και στην ενθάρρυνση της άσκησης.Μείωση της Παχυσαρκείας &

των συμπτωμάτων κατάθλιψης


Κατηγορία 12μηνών +Παράλληλα, οι γιατροί είναι αρκετά επιφυλακτικοί για την διατροφή των παιδιών και την ποσότητα ζάχαρης που περιέχει κάθε γεύμα του παιδιού, ενθαρρύνοντας μια πιο υγιεινή διατροφή ειδικά για αυτά. Η ποσότητα ζάχαρης στα τρόφιμα είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες για την αύξηση των ποσοστών παχυσαρκίας στα παιδιά σχολικής ηλικίας. «Σύμφωνα με έρευνες στην Ελλάδα, το 16,5% των παιδιών είναι παχύσαρκα και το 15% υπέρβαρα (ΒΜΙ 85%-95%).

Η αύξηση της παιδικής παχυσαρκίας είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, καθώς αυξάνεται συνεχώς η διάγνωση νόσων που σχετίζονται με την παχυσαρκία στον παιδικό πληθυσμό, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης Τύπου 2, η αποφρακτική άπνοια, η λιπώδης διήθηση του ήπατος.»Τις τελευταίες δεκαετίες, ερευνητικά πορίσματα συμπέραναν ότι:

- Το 40% των παιδιών με παχυσαρκία έχουν κατάθλιψη.

- Η χρόνια παχυσαρκία έχει σχέση με ψυχοπαθολογία.

- Η παιδική παχυσαρκία συνδέεται με ψυχοπαθολογία.

- Η παχυσαρκία συνδέεται με χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Η σχέση καταθλιπτικών συμπτωμάτων και παχυσαρκίας ξεκινά στην παιδική/εφηβική ηλικία, κυρίως στα κορίτσια.


Αν θέλουμε να συμβάλουμε στην υγεία των παιδιών μας, μια καλή και διασκεδαστική δραστηριότητα είναι το σκούτερ για τα παιδιά από ένα έτος και πάνω, σε ένα ασφαλές περιβάλλον, έχει πληθώρα πλεονεκτημάτων ευεξίας για τα μικρά σας, αλλά και για εσάς.


Αλλά γιατί να μπω στον κόπο να δώσω στο νήπιό μου ένα πατίνι;Κινητική Ανάπτυξη


Πατίνια με καθισματάκι (12+ μηνών)


Λοιπόν, στην πραγματικότητα.... Η αδρή κινητική ανάπτυξη αυξάνει τον συντονισμό και την αίσθηση κατεύθυνσης στα παιδιά. Όλοι έχουμε δει τα μικρά μας να κάνουν τα πρώτα τους διστακτικά βήματα και κάθε δραστηριότητα που τα ενθαρρύνει να αναπτύξουν το συντονισμό των χεριών, με των ματιών τους ενισχύει περαιτέρω τις ικανότητές τους να αναπτύξουν ισχυρούς μύες και οστά καθώς μεγαλώνουν.

Το να αρχίσουν να χρησιμοποιούν ένα σκούτερ από μικρή ηλικία σημαίνει ότι έχουν περισσότερο χρόνο για να κατανοήσουν τους μηχανισμούς των δεξιοτήτων των κινήσεων των ποδιών τους και των χεριών τους για μια αρμονική κίνησή.


Μειώνοντας την εξάρτησή τους από το καροτσάκι από νωρίς, τα παιδιά κάτω των πέντε ετών ενθαρρύνονται να μειώσουν τον χρόνο που περνούν καθισμένα και καθώς τα παιδιά σας μεγαλώνουν, η χρήση ενός σκούτερ γίνεται μια γρήγορη εναλλακτική λύση για τις βόλτες στα μαγαζιά και για τη διαδρομή στο σχολείο.

Είναι πολύ πιο εύκολο να βάζετε ένα σκούτερ στο αυτοκίνητο, παρά ένα καροτσάκι.
Διαμόρφωση υγιεινών συνηθειών από νωρίςΠατίνια Ισορροπίας(2+ ετών)


Το να έχετε ένα παιδί που έχει συνηθίσει στη σωματική άσκηση από μικρή ηλικία διαμορφώνει συνήθειες.

Αν τα παιδιά σας κάνουν σκούτερ για διασκέδαση από νωρίς, είναι πολύ πιο πιθανό να συνεχίσουν να το κάνουν καθώς μεγαλώνουν

- ιδιαίτερα αν το σκούτερ τους μπορεί να προσαρμόζεται σε κάθε ηλικία. Ακόμα πιο σημαντικό όμως είναι ότι οι συνήθειες άσκησης που διαμορφώνουν τα παιδιά, τους ακολουθούν στην εφηβεία και στη συνέχεια στην ενήλικη ζωή τους.


Αν αναπτύξουμε αυτές τις συμπεριφορές για ευεξία στα παιδιά μας από μικρή ηλικία, είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν σοβαρά μακροπρόθεσμα προβλήματα υγείας, όπως οι ασθένειες του διαβήτη τύπου 2, ο καρκίνος και οι καρδιακές παθήσεις καθώς μεγαλώνουν.


Τα παιδιά στην προσχολική ηλικία από τριών ετών και πάνω μπορούν να περάσουν αρκετές ώρες κοιτάζοντας μια οθόνη, αν συνυπολογιστεί ο χρόνος που περνούν παρακολουθώντας τηλεόραση ή κοιτάζοντας ένα tablet μπορούν να ξεπεράσουν και τις 4 ώρες καθημερινά.


Γιατί να μην ενθαρρύνετε τα μικρά σας να αντικαταστήσουν λίγο από τον χρόνο που αφιερώνουν στην οθόνη, με τον χρόνο που αφιερώνουν στο κάνουν μια διασκεδαστική δραστηριότητα σαν το scooter;

ΟΛΟΙ θέλουμε τα παιδιά μας να ζήσουν μια ολοκληρωμένη ζωή, οπότε να τα βοηθήσουμε λίγο να το πετύχουν, δεν είναι κακό.

Όταν είναι σε ευαίσθητες ηλικίες, το να είσαι μικρό παιδί είναι αγχωτικό και πολλές φορές οδηγεί σε χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Ξέρετε πόσο απογοητευτικό είναι να μην μπορείς να κάνεις όλα όσα μπορούν να κάνουν η μαμά και ο μπαμπάς σου;


"Εγώ να δέσω τα παπούτσια μου, μαμά".

"Η Νικολέτα θέλει το στυλό. Η Νικολέτα θέλει να γράψει το όνομα της μόνη της"


Την άσκηση την συμβουλεύουν οι γιατροί και είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την μείωση του άγχους - έχει αποδειχθεί ότι ωφελεί τόσο τους ενήλικες όσο και τα παιδιά.

Ξεκινήστε τα από νωρίς, επειδή...

....αν όλοι μας έχουμε λιγότερο αγχωμένα παιδιά, αυτό σημαίνει ότι έχετε περισσότερο χαρούμενα και υγιή παιδιά.Δημιουργώντας μικρούς μαθητές


Πατίνια (3+ετών)


Τα νήπια στα τρία πρώτα χρόνια της ζωής τους, μαθαίνουν πιο γρήγορα, από’ τι θα μάθουν σε οποιοδήποτε άλλη ηλικία. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ έχει αποδείξει ότι η άσκηση τροφοδοτεί την ανάπτυξη των νεύρων στον εγκέφαλο του μικρού σας, οδηγώντας σε βελτιωμένη βραχυπρόθεσμη μνήμη, βελτιωμένο χρόνο αντίδρασης και ακόμη μεγαλύτερη δημιουργικότητα.

Η άσκηση όχι μόνο βοηθά στη μείωση του στρες, αλλά διεγείρει και αυτά τα μικρά φαιά κύτταρα, έτσι ώστε τα παιδιά να είναι πραγματικά πιο ΔΥΝΑΤΑ να μάθουν.


Επιτρέψτε στα παιδιά σας να αρχίσουν να κάνουν σκούτερ από μικρή ηλικία και δώστε τους μια ώθηση ευεξίας για την οποία θα σας ευχαριστούν πραγματικά.