Δωρεάν μεταφορικά σε όλα τα πατίνια! Διεθνείς & Ασφαλείς Αποστολές

5 εύκολα κόλπα με Scooter για αρχάριους

5 εύκολα κόλπα με Scooter για αρχάριους-image

Εάν το παιδί σας ενδιαφέρεται να κάνει κόλπα με το scooter του και θέλει να πάει σε ένα skate park, τότε θα πρέπει να γνωρίζεται αυτά τα 5 κόλπα για να ξεκινήσει δυναμικά. Η Micro έχει επιστρατεύσει την τεχνογνωσία του επαγγελματία αναβάτη Archie Cole για να μας ενημερώσει σχετικά με τα καλύτερα κόλπα και πώς να τα εκτελέσουμε σωστά και εύκολα.


Πριν ξεκινήσετε, είναι απαραίτητο το παιδί σας να έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό για να διατηρηθεί ασφαλές στις ράμπες. Πάντα, βεβαιωθείτε ότι φορούν προστατευτικό εξοπλισμό, προφανώς απαιτείται κράνος, αλλά ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε επίσης και την αγορά γαντιών και επιγονατίδων.
Διαθέτουμε μια σειρά από αυτά στον ιστότοπό μας.
Μπορείτε να τα βρείτε παρακάτω.

Προστατευτικός Εξοπλισμός

Θα πρέπει επίσης να βρείτε το κατάλληλο σκούτερ που θα χρησιμοποιούν για τα κόλπα τους.


Stunt scooter όπως αυτά της γκάμας Micro (έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να αντέχουν, προσφέροντας ασφάλεια στα χτυπήματα και απορροφούν τους κραδασμούς στο skate park. Έχουν ενιαία και ενισχυμένα μέρη, για να αντέχουν σε εξαιρετικά δυνατές κρούσεις και κλωτσιές και είναι κατασκευασμένα από το καλύτερο αλουμίνιο 6061, με αναλογίες ώστε να δίνουν στον αναβάτη αρκετό χώρο για να έχει πάντα τον έλεγχο. Αφού έχετε το κατάλληλο σκούτερ και τον εξοπλισμό ασφαλείας για το ξεκίνημά σας, τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε να κάνετε κόλπα. Λάβετε υπόψη ότι ορισμένα κόλπα απαιτούν περισσότερη εξάσκηση από άλλα, όμως όλα αυτά είναι εφικτά για αρχάριους.




1. Το tail grab

Αυτό είναι ένα εξαιρετικό κόλπο για αρχάριους, αλλά απαιτεί έναν έμπειρο αναβάτη που έχει πολύ καλή ισορροπία. Απλώς κατευθυνθείτε στην ανηφόρα με σχετικά γρήγορη ταχύτητα και όταν φτάσετε στην κορυφή, πηδήξτε με τα γόνατά σας λυγισμένα, γέρνοντας ελαφρά προς τα πίσω. Αφού εξασκηθείτε και μόνο όταν αισθάνεστε σίγουροι, αφήστε το ένα χέρι και πιάστε το πίσω μέρος της σανίδας για ένα δευτερόλεπτο. Αφιερώστε χρόνο για να μάθετε να κρατάτε την σανίδα για περισσότερο χρόνο και προσπαθήστε να κατακτήσετε το πιάσιμο της σανίδας, για να εντυπωσιάσετε πραγματικά το πλήθος.




2. Το tail whip

Με το κόλπο αυτό περιστρέφετε την σανίδα του σκούτερ σας 360 μοίρες στον αέρα. Πολύ ωραίο, σωστά; Για να εκτελέσετε αυτό το κόλπο, θα πρέπει να πηδήξετε όσο πιο ψηλά μπορείτε με το scooter σας. Ενώ βρίσκεστε στον αέρα, δώστε ώθηση στην σανίδα του σκούτερ σας με το πίσω μέρος του ποδιού σας. Η σανίδα θα περιστραφεί 360 μοίρες (είναι ειδικά σχεδιασμένο για να περιστρέφεται γρήγορα, γι' αυτό προσέξτε τους αστραγάλους σας). Όταν η σανίδα επανέλθει από κάτω από τα πόδια σας, ανεβείτε επάνω σε αυτήν λυγίζοντας τα γόνατά σας για να μειώσετε την πρόσκρουση και έπειτα οδηγήστε απαλά. Οι αρχάριοι μπορούν να ξεκινήσουν με χαμηλή ταχύτητα και μικρά πηδήματα που ονομάζονται "bunny hop". Δείτε παρακάτω πως να εκτελέσετε ένα από αυτά.



3. Το 180°

Για αυτό το κόλπο, πηδήξτε ψηλά, κρατώντας τον πίσω τροχό σας ψηλά. Χρησιμοποιήστε τους ώμους και το κεφάλι σας και προσπαθήστε να περιστρέψετε τον εαυτό σας γύρω, 180° μοίρες. Για να ολοκληρώσετε το 180°, πηδήξτε και περιστρέψτε 90° μοίρες δύο φορές. Βεβαιωθείτε ότι τα πόδια σας παραμένουν σε επαφή με την σανίδα για να παρέχουν στήριξη και να περιστρέφετε τον εαυτό σας με ομαλή κίνηση. Μόλις το ολοκληρώσετε με επιτυχία, μπορείτε να προχωρήσετε στο 360°.






4. The Wheelie

Το να κάνεις το κόλπο Wheelie είναι πιο εύκολο από ό,τι φαίνεται, κάτι που είναι υπέροχο γιατί δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να το κατακτήσετε. Ωστόσο, είναι σημαντικό να μην σας εκφοβίζει κανένα κόλπο, καθώς τότε θα πέσει η αυτοπεποίθησή σας και θα γίνουν ατυχήματα. Είναι σημαντικό να μην επιχειρήσετε κάτι για το οποίο δεν είστε έτοιμοι. Για να εκτελέσετε αυτό το κόλπο, θα χρειαστείτε ένα slope ή μια ράμπα. Οδηγήστε στην ανηφόρα και μόλις νιώσετε ότι έχετε αρκετή ταχύτητα, μεταφέρεται το σώμα σας, όσο το δυνατόν πιο πίσω στο σκούτερ σας, κρατώντας τα πόδια σας στα πατάκια ή στο πίσω μέρος της σανίδας του σκούτερ. Τώρα, τραβήξτε το τιμόνι προς τα επάνω, ενώ γέρνετε πίσω. Θυμηθείτε να μην τραβάτε πολύ δυνατά. Δώστε μια ήπια ώθηση καθώς το μπροστινό μέρος του σκούτερ σας ανεβαίνει ελαφρώς. Για να ολοκληρώσετε το wheelie, σκύψτε απαλά προς τα εμπρός, ώστε και οι δύο τροχοί να είναι ξανά στο έδαφος, και έτσι έχετε κατακτήσει άλλο ένα φοβερό νέο κόλπο!



5. Το bunny hop

Αυτό είναι ένα από τα πιο απλά κόλπα για αρχάριους, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε τεράστια άλματα. Για να εκτελέσετε αυτό το κόλπο, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να οδηγείτε το σκούτερ σας σε χαλαρό ρυθμό. Στη συνέχεια, δοκιμάστε να πηδήξετε και με τα δύο σας πόδια και σηκώστε το τιμόνι του σκούτερ σας στον αέρα. Κατά την προσγείωση, λυγίστε ελαφρά τα γόνατά σας, ώστε να γίνει απορρόφηση της κρούση. Αρκετά εύκολο κόλπο στην εκτέλεση, αλλά φαίνεται πολύ εντυπωσιακό!



Αυτό είναι όλο, ελπίζουμε να πήρατε κάποια έμπνευση για να βγείτε και να κάνετε μερικά από αυτά τα κόλπα. Μπορείτε να βρείτε πληθώρα εκπαιδευτικών βίντεο και άλλων δημοσιεύσεων, για την εκμάθηση κόλπων και τρικ με scooter.


Και κάτι τελευταίο (σημαντικό), φροντίστε πάντα να είστε ευγενικοί με τους συναδέλφους σας αναβάτες στο πάρκο ή στην πλατεία και να προσέχετε το περιβάλλον σας για να αποτρέψετε τυχόν ατυχήματα.


Ανακαλύψτε την ποικιλία των scooters για κόλπα της micro, κατευθυνθείτε στον παρακάτω σύνδεσμο, όπου θα μπορείτε να αγοράσετε το δικό σας σκούτερ για κόλπα.




Scooter για κόλπα